Ninjababy (2021): Beklenmedik ve Eğlenceli Bir Macera


Bu film, geceleyin - ya da bu durumda beklenmedik bir hamilelikte - bir ninja gibi sinsice yaklaşan ilginç, beklenmedik bir eğlencedir. Yngvild Sve Flikke'nin yönettiği bu Norveç komedi-draması, klasik ergenliğe giriş hikâyesine benzersiz bir yorum getiriyor.

Filmin merkezinde, altı aylık hamile olduğunu öğrenene kadar parti ve sorumluluktan kaçma hayatından oldukça memnun olan 23 yaşındaki karikatürist Rakel yer alıyor. Rakel'in komik bir şekilde canlandırdığı iç çocuğu "Ninjababy", Rakel'in çıkmazına dair arsız ve filtresiz bir yorumda bulunuyor. Bu yaratıcı araç, filme mizah ve iç gözlem dozları enjekte ederek onu duygu ve kahkaha dolu bir "rollercoaster" yolculuğu haline getiriyor.

Bakın şimdi hamileyken bu şekilde durarak sigara içerseniz çocuğa bir şey olmaz diye duymuştum.

Film, yaklaşan anneliğin zorluklarını Rakel'in kişisel gelişimiyle ustalıkla dengeleyerek yetişkinliğin karmaşıklıklarına ferahlatıcı bir bakış açısı sunuyor. Bu alışılagelmiş bir "hamilelik filmi" değil; bunun yerine kimlik, olgunluk ve hayatın karşımıza çıkardığı beklenmedik ters köşeler üzerine esprili ve dokunaklı bir keşif.

Tavana bi bakar mısın, sanatsal bir çalışma yaptım.

Oslo'nun canlı sokaklarını güzel bir şekilde yakalayan sinematografi, Rakel'in yolculuğuna renkli bir fon sağlıyor. Filmin müzikleri de filmin eğlenceli tonunu tamamlayarak izleme deneyimini zenginleştiriyor.


Eğer sıra dışı ama iç açıcı bir şeyler izlemek istiyorsanız, "Ninjababy" mutlaka izlemeniz gereken bir film. Hem ninja bebekten hem de hikaye anlatımından gelecek olan beklenmedik tekmelere hazırlıklı olun!

Yorumlar