Lucky Number Slevin

Yönetmen: Paul McGuigan
Yapım Yılı: 2006
Filmin Süresi: 110 dakika
IMDb: 7,7
Puanım: 8



2006 Sundance Film Festivali'nin açılış filmi olan Lucky Number Slevin (Türkçe'ye "Şanslı Sayı Slevin" diye çevrilebilir. Aslında çevrilemez ama bununla idare edin artık. Türkiye'de gösterime "Şanslı Slevin" adı altında girmiş.) sizleri ilk sahnesinden itibaren içine çekiyor. Karakterler sağlı sollu ölmeye, diğerleri hızlı bir şekilde filme girmeye başlıyor. Siz de diyorsunuz ki bütün bu olanlar nasıl bir yere bağlanacak, yoksa hepsi tesadüf mü? Değil! Posterde de yazıldığı gibi "Hiç bir olayın tesadüfle uzaktan yakından ilgisi yoktur." Yönetmen de boş adam değil. İçi boş laf söylemez. Bir güzel bağlıyor. Aklımız şaşıyor. Ama tabii ki film boyunca bizleri de filme dahil edip tahminler yürüttürüyor.

Film Slevin isimli kahramanımızın başından geçen talihli veya talihsiz komik olayları ele alıyor. Ara ara küçüklüğüne gidip ileride olabilecek şeyler için tahmin yürütmemiz kolaylaşıyor. Ancak yönetmek allem ediyor kallem ediyor bizi ters köşeye yatırıyor.

Köşedeki örümcek ağlarını tek mermide temizlerim!

Kadrosunda Bruce Willis, Sir Ben Kingsley, Morgan Freeman, Lucy Liu, Stanley Tucci ve Josh Hartnett'i bulunduran bu film gayet net bir kara mizah ürünüdür. Diyaloglar iyi yazılmış ve aksiyon sahneleri güzel çekilmiştir. İlk 20 dakika çok hızlı ve karışık olsa da karakter gelişimleri de yavaş ama sağlam kurulmuştur. Düğümlerin sonda çözülümü tatmin edici bir seviyededir.

Yanımda çıplak mı duruyor bu arkadaş şimdi? Öyle mi?
Dikkatle izlenmesi gereken bu filmin fragmanı aşağıdadır. İyi seyirler!


Yorumlar