Cinayet Süsü

Yönetmen: Ali Atay
Yapım Yılı: 2019
Filmin Süresi: 112 dakika
Oyuncular: Uğur Yücel, Cengiz Bozkurt, Binnur Kaya, Feyyaz Yiğit, Mert Denizmen
IMDb: 7,3
Puanım: 9




Bu güzide sitede, ilk kez bir Türk filmi ile karşınızda olmanın heyecanı içerisindeyim. Ölümlü Dünya’dan sonra aynı senaryo ekibi yine bir absürt komedi ile perdedeler ve bu sefer Ölümlü Dünya’da koydukları çıtayı daha da yukarı çıkarmışlar. Kendilerini tebrik ederiz.

Ancak, kaliteli yapım üretme konusunda sıkıntı çeken ülkemizde, böyle bir filmin sadece 700.756 seyirciye ulaşmış olması da Türk izleyicisinin ayıbıdır bunu da belirtelim. Gerçekten ayıp oluyor arkadaşlar! Bu adamları da küstüreceksiniz, o olacak!

Cinayet Süsü, cinayet büroda çalışan bir grup polisin arka arkaya işlenen aynı tarz cinayetlerin sırrını çözmek için verdiği saçma sapan mücadeleyi anlatan; bunu anlatırken de gülmekten çene ve karın ağrısı yaratan bir yapım.

Public sex yapalım mı?
Ali Atay, Feyyaz Yiğit, -gizli kahramanlardan Aziz Kedi’nin senaryosunu yazdığı ve Ali Atay’ın yönetmenliğini yaptığı bu film gerçekten son zamanlarda izlediğim en iyi Türk komedi yapımı. Ali Atay’ın yönetmenliğini yaptığı filmler ne mutlu ki belirli bir standardın üzerinde oluyor. İlerleyen dönemlerde de güzel işlere devam edeceğine inancım tam çünkü bu zamana kadar yaptığı işler kalitesini ortaya koymaya yetiyor.


Öncelikle komedi filmine gidecek arkadaşlara genel bir uyarı yapmakta fayda var: Arkadaşlar, bu bir stand-up değil, film. Her an, her saniye gülemezsiniz. Mümkün değil. Keşke olsa ama inanın mümkün değil. İşlenmesi gereken bir konu var filmin bir bütün olarak derli toplu olabilmesi için “güldürmeyen sahnelerin” de filmde yer alması gerekiyor. Bu ön bilgiyi verdikten sonra şunu söyleyelim: Her an gülmeyeceksiniz ama güldüğünüz yerlerde öyle bir güleceksiniz ki kontrolünüzü kaybedeceksiniz.
Film olay örgüsünden ziyade karakterler ve diyaloglar üzerinden ilerleyen bir film. Karakter ve diyalog üzerinden ilerlediği için de iyi oyunculukların olması gereken bir yapım. Cengiz Bozkurt ve Feyyaz Yiğit’in performansı filmi vezir etmiş ne mutlu ki! Aylar, yıllar sonra chat, sorgu, iyi polis-çok daha iyi polis, bomba gibi sahnelerin tekrar tekrar izleneceğine adım gibi eminim.

Gülmekten çatlama noktasına getiren "chat" sahnesi
Gülmekten çatlama noktasına getiren "chat" sahnesi
Absürt komedi seviyorsanız; absürt komedi ile lüzumsuz cıvıklığı birbirinden ayırt edebiliyorsanız bu filme gidin. Açık konuşuyorum, etrafınızda absürt komedi sevdiğinizi iddia ettiği halde bu filmi beğenmeyen biri varsa dikkat çekmeye çalışıyordur ve sorun o kişidedir, filmde değil. Absürt komedi sevmiyorsanız zaten yapacak bir şey yok maalesef. Elbette, bu filmi de sevmezsiniz.

Sözüm absürt komedi sevenlere: Absürt komedinin kaliteli bir örneği ile karşı karşıyayız. Kıymetini bilelim, lütfen.



Yorumlar